TEMERLOH. 7 Julai 2017 bersamaan 13 Syawal 1438H – Perlawanan Persahabatan Bola Sepak di antara pasukan Mahkota United bertemu pasukan Temerloh All Stars berlangsung di Padang SMK Lanchang. Keberangkatan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Pemangku Raja Pahang, Tengku Mahkota Tengku Abdullah Al-Haj Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah bercemar duli untuk bersama-sama rakyat jelata menyaksikan perlawanan tersebut dengan diiringi bersama paduka anakanda Yang Mulia Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Ibni Tengku Mahkota Tengku Abdullah Al-Haj.

Perlawanan berkesudahan dengan kemenangan ke atas pasukan Mahkota United yang memperolehi jaringan gol 4 berbalas 2. Pasukan tersebut turut diwakili oleh paduka adinda baginda, Yang Amat Mulia Tengku Arif Temenggong Pahang, Tengku Fahd Mu’adzam Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah berserta paduka anakanda Yang Mulia Tengku Muhammad Iskandar Ri’ayatuddin Shah Ibni Tengku Mahkota Tengku Abdullah Al-Haj dan Yang Mulia Tengku Ahmad Ismail Muadzam Shah.

Yang Mulia Tengku Muhammad dalam ucapannya menyatakan bahawa “Semoga perlawanan bola sepak seperti ini dapat diadakan lagi di daerah-daerah lain, dan insya Allah saya boleh bermain di mana-mana padang dan daerah.”

Majlis penyampaian pingat disempurnakan oleh Yang Mulia Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah. KDYMM Pemangku Raja Pahang berkenan bergambar bersama ahli-ahli kedua-dua pasukan.